Image Alt

Loekie.nu

Netflix wint van televisie

Netflix wint van televisie.

Heel mijn leven houd ik al van televisie kijken. Ik kan me onze eerste kleurentelevisie nog goed herinneren. Hij werkte met behulp van een of ander kastje met een draaischijf dat in contact stond met de antenne op ons dak. Er waren maar 2 zenders en wat onduidelijke buitenlandse zenders. Ik keek naar de spannende serie Q&Q en was heimelijk verliefd op die ene met die bril. Ergens in die tijd had je ook een Engelse serie met Catweazle. Ik vond die man ontzettend eng. Hij was dun en had een lange grijze baard, droeg een soort bruine pij en was altijd smerig. Hij had ook nog eens een creepy kikker of pad in zijn kielzog en hij sprak zoals je dat als kind verwacht van zo’n griezel. Meestal ging ik achter de bank zitten dan leek het minder eng. Ik zat daar soms uren want mijn ouders waren niet van het oplettende soort.

Nog altijd kijk ik graag naar een beetje enge series. Niet waar ze met kettingzagen armen en benen afzagen maar van die echte suspense films met krakende traptreden en dat het dan altijd onweert, bliksemt en regent. Lekker griezelen dus.

Sinds ik Netflix heb beschik ik over een schiplading suspense. Aanvankelijk keek ik alleen series of films in het Engels, maar ik heb mijn repertoire nu uitgebreid met Zweeds en Deens. De Engelse waren namelijk op. Het fijne van Netflix blijft voor mij, behalve het afwisselende aanbod, toch vooral het kijken zonder reclame. Ik erger me daar op de commerciële zenders nu zo aan dat ik hoegenaamd geen “ gewone “ tv meer kijk. Dat brengt mij tot het volgende dilemma:

“ Ga ik nu wel of niet mijn 30 jarige lidmaatschap op de Veronica gids afzeggen? “

Ik ben daar nu al zo lang op geabonneerd dat ik het als een soort ontrouw zie om hem op te zeggen. Hij eindigt vaak met de folie er nog omheen in de vuilnisbak. Of ik bewaar ze en rits er een open van 4 weken geleden. Ik lees dan alleen de eerste 10 pagina’s ofzo en de rest sla ik over. Ik denk dat het een soort nostalgie is. Ik ging op mezelf wonen en nam mijn eerste  abonnement. Het abonnement opzeggen is een stukje van vroeger loslaten. En er komt niets voor in de plaats. Maar het scheelt papier en folie en dus afval. Toch maar doen dus. Ook al zal het wel even wennen zijn. Maar het is zoals de Fransen zeggen als je iets moet achterlaten:

Partir c’est mourir un peu.

 

PS Catweazle is heel oud geworden, 93 jaar! Hij is in 2017 overleden.

Leave a Reply